Over mij

Na een opleiding chemische technologie ben ik vijfentwintig jaar vooral werkzaam geweest in het werkveld van de fysieke veiligheid. In de loop der jaren ben ik mij echter steeds meer gaan interesseren voor de mens en minder voor de techniek. Je zou kunnen zeggen dat ik een overstap gemaakt heb van de chemie tussen de stoffen naar de chemie tussen mensen. Binnen het veiligheidsveld ben ik al meer dan vijftien jaar werkzaam als freelance docent/trainer, waarnemer en coach bij operationele trainingen. Mijn specialisatie ligt daarbij op het waarnemen van gedrag en houding en het geven van feedback hierop. Essentieel hierbij is de vertaling naar verdere ontwikkeling van competenties en persoonlijke groei. 
In 2012 ben ik gecertificeerd tot Coach met Hart en Ziel®. In 2013 ben ik gediplomeerd als Trainer met Ziel en Zakelijkheid®. In 2015 heb ik de WIND opleiding 'Systemisch Coachen met paarden' afgerond. Vanaf 2018 heb ik diverse opleidingen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland gevolgd en ben ik daar inmiddels gelieerd trainer, coach en begeleider. Samen met mijn vrouw woon ik in het mooie Drenthe.
Tot slot of eigenlijk als eerste ben ik vader van vier schitterende kinderen. Zij zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een leven lang leren.